Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kováči, dnes máme téměř přezaměstnanost, firmy usilovně shání lidi, aby sem nemuseli vozit pracanty z Kazachstánu. Teď máte příležitost, tak se jí chopte. Vyměňte pochůzky po sociálních úřadech za návštěvu pracáku a určitě se dočkáte. No a pak to půjde, jako u všech ostatních lidí. Bude práce, najdete si slušný pronájem nebo vezmete hypotéku, budete živit rodinu, děti začnou chodit do školy, prostě začnete žít normálním životem, jako miliony lidí vedle vás. A bude po hladu a koneckonců i po Okamurovi. Tak hurá do toho a přeji hodně štěstí !

2 0
možnosti

Většina Romů dnes pracuje legálně. Máte zastaralý software.

0 0
možnosti

Článek mě, vzhledem k autorovi, vlastně nijask nepřekvapil. Jenom by mě zajímalo, čistě osobně, co konkrétně u Okamury považujete za xenofobii a rasizmus. Děkuji.

3 1
možnosti

Kupříkladu, jeho prohlášení, že Romové jsou jedním ze dvou bezpečnostních rizik pro ČR.

0 0
možnosti

Vy se v clanku bojite co se stane az si Rom prijde na urad pro “ prispevek na bydleni”. Jak typicke. Je videt, ze vubec nic nechapete. Meli by jste totiz spise premyslet o tom jak to udelat, aby jste zadne prispevky nepotrebovali. Ja vam tedy poradim, je to prace, vzdelani a disciplina.

10 0
možnosti

Naprostý souhlas. Normální je dělat, normální je se o sebe postarat, normální je, aby děti chodily do školy. Tím, že kdokoli kohokoli nějak dotuje (jakékoli dávky) ho učí přijímat dávky, ve skutečnosti mu tím nijak nepomáhá, ten člověk nemá snahu se zlepšit a zkušenost ukazuje, že naopak má snahu využívat další a další možnosti "dotace".

4 0
možnosti

M47a74r17t85i32n 17L61a56c17o

18. 3. 2018 18:17

Cigánskeho vajdu Attilu Lakatosa snáď nikto nebude obviňovať z nacizmu:

http://gigavideo.sk/vystupenie-ciganskeho-vajdu-z-madarska/

3 0
možnosti

uvidíte, že památník v Letech bude zázračným lékem...

hned po jeho otevření všichni přestanou krást, brát dávky a začnou pracovat na tři směny :-)

19 0
možnosti

jaké překvapení, už v druhém odstavci přišly na řadu pojmy "příspěvek na bydlení", "nájemní smlouva" .... ?

Bílá majorita bydlí z více jak 70% ve VLASTNÍCH bytech domech ...a více jak třetina z toho s hypotékou ... rom s hypotékou, to je něco asi jako Halleyova kometa ...vidíte ji možná jednou za život

21 0
možnosti

Já vám takových "Helleyových komet" ukážu hned několik. Vy se tváříte, že znáte všechny Romy v republice a přitom neznáte ani vlastního souseda.

0 0
možnosti

P67e14t85r 76A55g60u88l19á51r

18. 3. 2018 16:42

Dost mne mrzí když vidím, jak se píše o nerovnosti v přístupu ke vzdělání. Do třídy s naším klukem chodil romský kluk. V první třídě v pohodě stíhal. Ve druhé občas nepřišel a ve třetí už byl dost pozadu. Maminka na něj byla sama, tatínka jsem nikdy neviděl. Nechodila ani na třídní schůzky, nejspíše se musela doma starat. Jenže díky tomu se nemohla dozvědět, v čem má kluk přidat. Proč mu s učením nemůže pomoci třeba babička nebo děda? Zkrátka rodina, kterou romové skloňují ve všech pádech? Tímhle způsobem zavíráte dětem dveře. A žádné neziskovky na tom nic nezmění. Jedině, že by si udělaly seznam dětí a obcházeli dobrovolně všechny adresy a učili se s dětmi stejně, jako to děláme my všichni ostatní. Problémy v učení mají i gadžové, ale když nám učitelka řekne v čem je problém, tak se na to s dětmi doma podíváme.

12 0
možnosti

Máte v určitém smyslu pravdu. Problém vidím v tom, že ti rodičové a staří rodiče byli vzděláváni mimo hlavní proud a jsou "pologramoti" takže v podstatě tomu učivu ani nerozumí. Právě proto vidím smysl asistentů, kteří by je mohli doučovat.

2 0
možnosti

Měl jsem tu možnost pracovat a zaměstnávat cikány a tak mohu říci ,že tentokrát autor trefil hřebík na hlavičku. Opravdu záleží na přístupu každeho jednotlivce jak se postará o své -vzděláním začínaje ,výchovou dětí a prací konče.Často je to těžké ale zvládnutelné.

7 0
možnosti

J35a45n 52R48á48ž

18. 3. 2018 13:50

Taky dost "zaměstnávám" partu cikánů, neb jsou jediní, kdo jsou vždy ochotni na zavolání přijet něco vykopat, udělat na zahradě nebo spravit na domě a jsou šikovní a neflákají se!. Až na požadavek ceny za práci, kterou musím vždy nejméně o 50% korigovat, jsem s jejich prácí naprosto spokojen.

Má to jedno Ale: Všichni jsou "na pracáku" nebo pobírají jiné sociální dávky a přivýdělek pak často (čest vyjímkám!!) utratí v nějaké herně.

Ale to je výsledek přístupu státu k této minoritě, se kterým nemohu nic dělat.

11 0
možnosti

v článku se mi líbila věta, že člověk hledá chybu většinou všude jinde, než u sebe.. to je opravdu svatá pravda... bílý rasismum určitě existuje v podání agresivního bezcitného hlupáka může opravdu ublížet... ale také se zeptám.. jaký je postoj romské menšiny k nám Čechům? Není tam také dost a možná ještě více hloupé nenávist, která se obrací většinou vůči lidem, kteří Romům nikdy nic neudělali?

24 0
možnosti

Ano, nenávist plodí jenom další nenávist a tá je všudypřítomná. Měli bychom hledat spíše společnou řeč.

3 0
možnosti

...mohu jen po přečtení souhlasit s příspěvky někde méně a jinde bych dal 100% navrch ale po zkušenostech se zdejším způsobem a pohledem CENZORŮ odmítám diskutovat na téma cikáni...;-O!!!!

11 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik