Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Okamura je zmatený a pomýlený

             Nedávno jsem na facebooku narazil na video, ve kterém politik japonského původu s českým občanstvím, varuje veřejnost před imigranty a Romy. 

            Ve svém projevu uvádí, že za posledních 70 let stoupl počet Romů v České republice 32 krát, když jich v roce 1945 podle něj v ČR žilo 10 tisíc, dnes dle jeho odhadů 320 tisíc.

 

            Chápu, že původní Japonec nemusí znát českou historii, ani jí rozumět, byť by seděl v českém parlamentu a účtoval si z našich daní, nad rámec svého poslaneckého platu, částku 984 tisíc korun měsíčně za extérní poradenství straně, které sám předsedá (podpisové právo samostatně měl do 1 milionu). V podstatě se mu údajně nějakým podivuhodným způsobem podařilo přes externí „reklamní“ firmy vyvést ze své strany 122 milionů korun, na které jsme se mu všichni poskládali. Je tedy skutečně Okamura tím povolaným morálním vzorem, nebo jen lhářem, který se snaží udržet u koryta?

 

           Ostatně, ze lži jej usvědčuje fakt, že roku 1945 se v Česku dožilo jen několik stovek Romů (což jsou historická fakta), kteří se postupně vraceli z koncentračních táborů. Pochybuji, že mu někdo něco řekl o Benešových dekretech, o odsunu sudetských Němců, o osídlování pohraničí v padesátých letech a přesídlení části Romů ze Slovenska, v té době v rámci ČSSR, tudíž v rámci jednoho státu (!), ve kterém se mohli svobodně pohybovat a pracovat.
             Musím také Okamuru uklidnit, že v té době bylo Čechů pouze něco přes 8 milionů a dnes je jich přes deset! Takže Okamuro, buďte v klidu, Češi se množí mnohem rychleji než Romové! Oni se množí v milionech, zatímco Romové v tisících. Na druhé straně chápu, když Vy osobně se množení vyhýbáte. Jen ten strach nešiřte mezi české občany. Nejsou všichni jako Vy.

 

             Další lež, kterou tento poslanec českého parlamentu šíří je, že (dle něj) na sociální dávky pro Romy stát vynaloží ročně 20 miliard korun. Je na pováženou, když tohle pronese stranický expert-poradce a poslanec, pobírající měsíčně milion korun pouze za rady, když MPSV ve své veřejně dostupné výroční správě uvádí, že vyplatilo na sociálních dávkách (dávka ve hmotné nouzi) ročně 4 - 5 miliardy korun pro všechny občany ČR, bez rozdílu příslušnosti, protože tuto dávku nepobírají pouze Romové, jak se mylně domnívá, ale lidé ve hmotné nouzi. Expert-poslanec přesto mluví o 20 miliardách. Zřejmě má na mysli těch 20 miliard korun, které stát vyplatí na dávkách nemocenského pojištění, tedy lidem v pracovní neschopnosti. Pro porovnání je to prakticky čtyřnásobek toho, co vyplatí lidem ve hmotné nouzi. Podle Okamury, tak největším bezpečnostním rizikem pro stát nejsou Romové, ale vlastně pracující lidé na nemocenské.

            

               Když už jsme u těch čísel, tak například pouze odměna jednoho šéfa letiště nás přišla na 150 milionů. Další miliony na odměny si nárokují trafikanti v dozorných radách. Nebo, špičky mezi advokáty figurují v stamilionovém podvodu. Miliardy se vytunelovali ve sportu, ve zdravotnictví, v dopravě, na krajích ve městech a prakticky všude, kam se podíváme. Krade se napříč zemí, staví se tunel za tunelem, někdo ukrade pět kilo železa a někdo miliony ze státní kasy, které pak chybí lidem na jídlo. Samozřejmě, potírat se musí především ti, co kradou v malém, aby se neukazovalo na ty, co kradou ve velkém. Chudobou je u nás ohroženo jeden a půl milionů lidí. To nejsou ani zdaleka pouze Romové.

 

          Okamura dále označil jako bezpečnostní riziko imigranty. Nerozumím celkem této jeho rétorice, protože kdybychom nepřijímali imigranty, nebyl by dnes ani Okamura. V jednom jeho článku zastrašoval, že imigranti budou znásilňovat naše ženy. Znásilnil snad jeho táta jeho maminku? Na jedné straně šíří obavu z demografického poklesu a na straně druhé se bojí imigrantů, přičemž ví, v jakém stavu je náš důchodový systém. Ne Okamuro, problémem nejsou imigranti, ti do Evropy jezdí odnepaměti. Problémem je, že politici odvádějí pozornost veřejnosti od toho, co se děje na od Krymu, na Ukrajině a východně od nás. Tam hrozí pro naši demokracii bezpečnostní riziko. Je zajímavé, jak celá Evropa zavřela oči a upjala se na utečence, kterých náporu čelíme desetiletí, jako bychom jim čelili pouze od minulého měsíce.

Dalším bezpečnostním rizikem je chudoba. Tou je v Česku ohroženo 1.5 milionů lidí a neustále jich přibývá. Na druhé straně jsou tady multimilionáři, kteří zbohatli záhadným způsobem. Ono, v podstatě bude jedno jak zbohatli, když těm chudým dojde trpělivost. Vláda si tímto zadělává na pořádný problém, a potažmo bohatým lidem. 

 A ještě dovětek:

                      Z Úmluvy o odstranění všech forem rasové diskriminace vyplývá závazek prohlásit za trestné činy jakékoli rozšiřování idejí založených na rasové nadřazenosti nebo nenávisti, jakékoli podněcování k rasové diskriminaci a prohlásit za nezákonné organizace a jakoukoli organizovanou činnost povzbuzují rasismus, přičemž trestné má být i členství v takové organizaci. Mezinárodní pakt o občanských a politických právech ve svém čl. 26 zakotvuje zákaz rasové diskriminace.

 

Miroslav Kováč

Autor: Miroslav Kováč | pátek 12.6.2015 10:55 | karma článku: 14,95 | přečteno: 1043x
  • Další články autora

Miroslav Kováč

Zeman chce znovuotevřít koncentrační tábory pro Romy

Prezident Miloš Zeman přijel 24. září 2018 s manželkou Ivanou na třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Během ní se v Kojetíně setkal s občany, kde se tvrdě pustil do Romů.

25.9.2018 v 18:24 | Karma: 44,69 | Přečteno: 32805x | Diskuse| Politika

Miroslav Kováč

Čekali jsme, že to někdo vyřeší ...

Dnes jsem se účastnil demonstrace proti rasismu a násilí v Praze, kterou pořádalo Khamoro o.p.s.. Nutno říct, že účastníků bylo docela málo, vzhledem k očekávání, nicméně bylo tam dostatek lidí, přestože skutečně silně mrzlo.

17.3.2018 v 22:26 | Karma: 25,45 | Přečteno: 5035x | Diskuse| Politika

Miroslav Kováč

Smrt v žatecké Pizzerii

V posledních dnech se topím v reakcích, přinášejících různé pohledy na smrt sedmadvacetiletého Roma, otce dvou dětí, která nastala důsledkem incidentu v žatecké Pizzerii, za dosud nevyjasněných okolností.

22.10.2016 v 23:23 | Karma: 29,32 | Přečteno: 13207x | Diskuse| Společnost

Miroslav Kováč

Janáčková-bez Romů se neobejdu

Bývalá senátorka a dlouholetá starostka ostravského obvodu Mariánské Hory Liana Janáčková, známá především svým (navenek) extrémistickým postojem vůči romské menšině, opět kandiduje ve volbách v roce 2016 do Senátu.

25.9.2016 v 23:43 | Karma: 15,75 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Politika

Miroslav Kováč

Komunista smrad necítí

Do kauzy koncentračního tábora v Letech u Písku se vložil jeden z "nejpovolanějších" historiků na dané téma, odkojenec marxismu-leninismu Prof. PhDr. Jan Rataj, CSc.

7.9.2016 v 23:55 | Karma: 21,02 | Přečteno: 1479x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik